ONDERDIJK – Voor de wielrenners geldt de Omloop van de Vlietlanden ook dit jaar weer als West-Fries Kampioenschap. De trainingskoers vindt op zondag 25 februari plaats. De trainingsomloop rond het golfpark de Vlietlanden in Onderdijk is een ideale voorbereiding op het aanstaande wielerseizoen.


Stichting Enkhuizer Wielerstad staat weer garant voor de organisatie voor de zware wielerwedstrijd, die alweer zijn achtste editie ingaat. De renners krijgen 100 kilometer voorgeschoteld. Voor de categorie nieuwelingen en vrouwen telt de koers een zestigtal kilometers. De honderd kilometer lange wedstrijd staat open voor alle categorieën vanaf de nieuwelingenleeftijd.

Er wordt gestreden in een tweetal categorieën. Elite, beloften, junioren, Amateurs en Sportklasse-renners starten exact om 11.00 uur. Direct daarna volgt het vertrek van de nieuwelingen aangevuld met alle damescategorieën. De inschrijving vindt plaats in de kantine van Golfbaan de Vlietlanden aan de Grutteweide in Onderdijk. Het inschrijfgeld bedraagt 6,00 euro. Tevens gaat zowel de mannen als de vrouwen de eerste West-Fries, met de regio titel aan de haal. Voor meer informatie: Tino Haakman;

info@matong.nl

of 06-31644758.