HOORN - Zwaluwen '30 heeft zaterdag een punt overgehouden aan het thuisduel tegen WV-HEDW. Een curieus doelpunt van Joey Papamelodias zorgde voor de gelijkmaker.

Papamelodias maakte na een uur spelen zijn doelpunt vanaf eigen helft, nadat hij de doelman van de tegenpartij te ver voor zijn doel zag staan. De terug sprintende keeper probeerde nog te redden, maar zag tot zijn ontzetting de bal net onder de lat in het doel verdwijnen. Zwaluwen '30 maakte daarmee de achterstand ongedaan die in de eerste helft was ontstaan na een goede individuele actie van Mick van Moerkerk.

Na de 1-1 had de thuisploeg wellicht nog recht op een strafschop toen Pieter Koopman werd gevloerd, maar dit werd niet door de scheidsrechter gehonoreerd. Een minuut later had vervolgens Jay van Ooijen de winnende op zijn schoen, maar aangezien hij het aluminium raakte bleef het bij 1-1.