'T VELD - Het team van JuRo Unirek/VZV heeft in de eerste wedstrijd van de kwartfinale om de EHF Challenge Cup tegen het Spaanse Granollers een zwaarbevochten maar dik verdiende overwinning behaald (26-25).

Het team van VZV-coach Rolf Schulte was in de beginfase niet gelukkig in de afwerking waar de tegenstander hun kansen wel wisten te verzilveren. De goalie van Granollers stak in een uitstekende vorm waardoor VZV al na 6 minuten tegen een 0-3 achterstand aankeek. Keepster Amber Zomerdijk wist met een prima reflex de volgende aanval te pareren en Lisanne Kolken feilloos aangooide die in de break de eerste treffer voor de thuisploeg maakte. De Spanjaarden antwoordden onmiddellijk waarna opnieuw Lisanne Kolken met een listig lobje de keepster wist te verschalken. Uit een strafworp en een snel uitgevoerde aanval namen de Spaanse gasten na 10 minuten zelfs een 2-6 voorsprong waar het aanvallend bij de thuisploeg maar niet wilde lukken. Het verschil bleef telkens drie of vier doelpunten al scoorden Maud Kruijer en Lisanne Kolken voor VZV alvorens Rolf Schulte met een time-out zijn team beter bij de les probeerde te krijgen. Esma Staal pegelde hierna de 5-8 achter de Spaanse doelvrouw Nicole Wiggens maar halverwege de eerste helft was het verschil weer vier. Florance Kos verkleinde hierna met twee prachtige treffers de achterstand waarna Kos een tijdstraf kreeg en Granollers weer uitliep. Door een benutte strafworp en een snelle uitval van de goed op schot zijnde Kolken bleef de thuisploeg toch in het spoor van de tegenstander. Florance Kos scoorde vijf minuten voor het rustsignaal van de onopvallend en goed fluitende scheidsrechters ook de 10-13 waarna de coach van Granollers een time-out nam. Lisanne Kolken scoorde uit een break na een knappe redding van Zomerdijk en Slivana Koppe bepaalde de ruststand op 12-16.

Na de pauze stond er een ander en zeer gemotiveerd JuRo Unirek/VZV op de vloer. Lisanne Kolken scoorde meteen 13-16 waarna Amber Zomerdijk in eerst instantie een strafworp stopte maar op de rebound geen antwoord had. Met Djazzmin Trabelsi, die de tweede helft prima speelde verkleinde de thuisploeg de achterstand en het team onder aanvoering van de trouwe VZV-aanhang begon er weer in te geloven. Florance Kos, Jane Kramer en Djazzmin Trabelsi maakten vijf minuten na rust de 16-18. Na de 16-19 kreeg de thuisploeg de overhand. Lotte Prak verzilverde een break en uit een volgende break na weer een prima stop van Zomerdijk zorgde Djazzmin Trabelsi voor de aansluitingstreffer: 18-19. Na een tijdstraf zorgde Trabelsi met twee treffers, waarvan de laatste een fraaie lob was voor 21-21 en lieten de supporters zich horen bij elk gescoord doelpunt. Kim Molenaar schoot daarna hard op de schouder van de Spaanse keepster, die daardoor geblesseerd het veld moest verlaten. Hierna kwam JuRo Unirek/VZV voor het eerst op voorsprong door Lisanne Kolken (foto), die acht treffers zou scoren, en twee treffers van Lotte Prak waarvan eenmaal uit een strafworp 24-22. Het werd zelfs nog 25-22 maar de tegenstander gaf niet op en kwam toch nog weer terug in de wedstrijd 25-24. Djazzmin Trabelsi scoorde weer uit een break-out, een sterk wapen van JuRo Unirek/VZV. Granollers benutte in de laatste minuut nog een zevenmeterworp, maar de zwaar bevochten winst werd toch verdiend binnen gehaald.Einduitslag 26-25

Doelpunten: Lisanne Kolken 8, Djazzmin Trabelsi 6, Lotte Prak 4, Florance Kos 4, Esma Staal 1, Maud Kruijer 1, Jane Kramer 1, Silvana Koppe 1.

Volgende week volgt waarschijnlijk een lastige uitwedstrijd in Spanje maar een gunstig resultaat behoort zeker tot de mogelijkheden.

Programma: Komende woensdagavond 4 maart JuRo Unirek/VZV tegen Borhave in Sporthal ’t Zijveld, aanvang 20.00 uur.