SINT PANCRAS – Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen. In Sint Pancras speelde de heren van VVW de topper tegen Vrone, dat in punten gelijk stond met de ploeg van trainer/coach Dion Ferdinandus. De ploeg uit Wervershoof slaagde er in om de koppositie te verstevigen, 22-26.

Na afloop was Dion Ferdinandus logischerwijs content met de prestatie van zijn ploeg. ‘Het was was een taaie wedstrijd. We wisten vooraf dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Vrone is een goede en snelle ploeg’, zei de oefenmeester. ‘We hebben ons daar de afgelopen week op gericht. We wisten waar hun kracht en hun zwakkere punten liggen. Daar hebben we goed op ingespeeld.’

Gelijk opgaand
Zoals de onderlinge verhoudingen op de ranglijst al deden vermoeden ging de eerste helft tussen Vrone en VVW gelijk op. Het had wellicht te maken met de spanning die op het duel stond. Beide teams willen echter in de top drie eindigen en als de kans zich voordoet om de titel meestrijden. In het onderlinge treffen kon er een tik worden uitgedeeld aan de tegenstander.

Nadat VVW de score na anderhalve minuut opende scoorden de ploegen om en om, wat na tien minuten resulteerde in een 3-3 tussenstand. In het kwartier dat daarna volgende lukte het de teams ook niet om een gaatje te slaan. Wel gingen de bezoekers tien minuten voor rust aan de leiding. In de laatste paar minuten voor rust was het verschil opgelopen tot vier punten, maar nog voor de pauze was Vrone de gasten tot op één punt genaderd.

In tegenstelling tot de eerste helft werd er na rust wel een verschil gemaakt. Het was VVW dat na een 13-16 voorsprong wegliep naar 17-23. In de laatste tien minuten leek Vrone zich terug te knokken. Van 17-24 kwam het op 20-24, maar dichterbij kwam de ploeg uit Sint Pancras niet. ‘Het was geen mooie wedstrijd, daarvoor was de spanning misschien te groot. Dit was een belangrijke wedstrijd en er viel wel wat te winnen’, vervolgde Ferdinandus die na afloop de doelstelling durfde aan te scherpen. ‘Vooraf had ik de doelstelling dat we bij de eerste drie zouden eindigen. Ik denk dat we dat misschien iets moeten bijstellen. Onze selectie is dermate breed dat we deze topper winnen.’

De resultaten zorgen voor een tevreden Ferdinandus, die duidelijk op zijn plek zit bij VVW. ‘Het bevalt me heel goed inderdaad. Het is een hele leuke en gretige groep. Er is ook genoeg tijd voor lol en we trainen serieus. Als we dit doorzetten dan kan het een heel leuk seizoen worden.’

Doelpunten VVW: Jeroen van der Starre (8), Roy Groot (6), Ronald Bregman (4), Steven Jong (4), Pat Dekker, Patrick Spigt, Ivo Jansen en Ray Ligthart.