WERVERSHOOF - Na zes wedstrijden op rij ongeslagen te zijn gebleven lag voor de handbalsters van VVW de tweede plaats in de Tweede Divisie voor het grijpen. Het liep zondag echter anders want het laaggeklasseerde Olympia Hengelo verliet De Dars met de punten in de tas: 21-29.

Mogelijk dat de spanning van het eventueel bereiken van de tweede plaats mee speelde, want de ploeg van coach Emile Goossens kwam nooit echt in de wedstrijd. Al vroeg in het duel stond men op vijf punten achterstand (5-10) en lukte er zowel aanvallend als defensief niet veel. Voor de rust kwam VVW nog even dichterbij, maar het feit dat de thuisploeg in de eerste helft slechts achtmaal scoorde zegt wat dat betreft alles. Ruststand: 8-12.

Kort na de rust weet Shirley Neuvel, in dit duel goed voor vijf treffers, het gat te verkleinen tot drie punten, maar daar blijft het dan ook bij. Paal en lat en een prima keepster van Hengelo staan geluk in de weg, waar de gasten wel scherp blijven. A-junior Wendy Aker weet kort na haar invalbeurt nog de 15-20 te maken, maar vervolgens loopt Olympia heel hard uit. Dit komt VVW niet meer te boven en het duel eindigt op 21-29.

VVW DS1 - Olympia Hengelo DS1 21-29 (8-12)

Topscorers VVW: Shirley Neuvel (5), Annabel de Haas (4), Danielle Stam (3), Liz Gutter (3), Jasmijn Konrad (2), Suze Gutter (1), Dian Kaagman (1), Lieke Rozendaal (1), Wendy Aker (1).

VVW blijft zodoende derde op drie punten achterstand van koploper US, en een punt achter nummer twee Bentelo. Komende zaterdag staat er weer een belangrijk duel op het programma als men op bezoek gaat bij de nummer vier, SV Dalfsen.

Foto's: Cees Verhage Fotografie.