REGIO – Op de laatste speeldag streden HSV Sport en Always Forward om het derde en laatste ticket voor de nacompetitie. Beide ploegen wonnen waardoor HSV Sport zich mag opmaken voor het toetje.

Sint George – HSV Sport 0-1
‘Ja, de vreugde is groot’, lachte Richard Bruinsma. De interim-coach slaagde er met zijn ploeg in om door een inhaalrace de vierde plek te veroveren. Afgelopen zondag werd die plek veiliggesteld. ‘Dit was niet onze beste wedstrijd, maar we hielden wel voor de derde keer op rij de nul’, aldus Bruinsma.

Zonder Ricardo Pengel en Mick van der Gulik won HSV Sport in Spierdijk van Sint George. Een doelpunt van Nick Bruinsma bleek voldoende voor de overwinning. In principe begint de Hoornse ploeg komend weekend tegen WSV’30 aan de nacompetitie, maar dat kan dat nog wel veranderen door de terugtrekkingen het zondagvoetbal.

Always Forward – Woudia 2-1
Tegen Woudia boekte Always Forward een overwinning, maar desondanks was het een vervelende dag. Door de zege van concurrent HSV Sport ging de nacompetitie immers aan de neus van Forward voorbij. Nadat de gastheer in de twintigste minuut door een eigen doelpunt op voorsprong was gekomen tekende Woudia vlak voor rust voor de gelijkmaker. Tom de Weerd scoorde tien minuten voor tijd de 2-1. ‘Er werd goed gevoetbald. Woudia liep achter de feiten aan maar omdat we ons zelf tekort deden bleef het een minimale overwinning’, aldus Yotti Papamelodias.

‘Kijkend naar het totaal zijn we vorig seizoen een weg ingeslagen met een jonge groep voor de langere termijn, dan kan je niet in een korte tijd van een jonge groep verwachten dat ze zomaar even dat doen wat al die jaren daarvoor niet is gelukt. De club is er klaar voor, maar de spelersgroep heeft tijd nodig.’