HOORN - De EK-selectie van Oranje Futsal (Nederlands zaalvoetbalteam) is bekend. Bondscoach Max Tjaden heeft 15 spelers geselecteerd die Nederland mogen gaan vertegenwoordigen op het EK 2022 in eigen land.

Bij de Oranje-selectie zitten maar liefst vier spelers van de Hoornse eredivisionist Hovocubo te weten Lahcen Bouyouzan, Yoshua st. Juste, Karim Mossaoui en Mats Velseboer. Zowel Hovocubo als FC Marlène uit Heerhugowaard leveren vier spelers af. FC Eindhoven is met vijf spelers hofleverancier.

UEFA Futsal EURO 2022 wordt vanaf woensdag 19 januari gespeeld in de Ziggo Dome (Amsterdam) en MartiniPlaza (Groningen). Nadat er 31 wedstrijden zijn afgewerkt, wordt de finale op zondag 6 februari in de Ziggo Dome gespeeld.


De EK-selectie bestaat uit de volgende spelers:

Mohamed Attaibi - FC M.A.R.L.E.N.E.

Lahcen Bouyouzan - Hovocubo

Said Bouzambou - FC Eindhoven

Tevfik Ceyar - FCK de Hommel

Mo Darri - FC M.A.R.L.E.N.E.

Dennis van den Eijnden - FC Eindhoven

Jamal el Ghannouti - asv Lebo

Yoshua st Juste - Hovocubo

Manuel Kuijk - FC Eindhoven

Jordany Martinus - FC Eindhoven

Amir Molkârâi - FC M.A.R.L.E.N.E.

Karim Mossaoui - Hovocubo

Oualid Saadouni - FC Eindhoven

Mats Velseboer - Hovocubo

Barry de Wit - FC M.A.R.L.E.N.E,

ORANJE OP HET EK 2022
Oranje Futsal speelt op het EK 2022 in groep A tegen Oekraïne, Portugal en Servië. Oranje Futsal trapt het UEFA Futsal EURO 2022 op woensdag 19 januari om 20.30 uur af met een wedstrijd tegen Oekraïne. Vervolgens speelt Oranje op zondag 23 januari om 17.30 uur tegen Portugal en op vrijdag 28 januari om 20.30 uur tegen Servië. De drie groepswedstrijden van Oranje worden gespeeld in de Ziggo Dome in Amsterdam. In 2014 was Nederland voor het laatst actief op een eindronde, toen op het EK Futsal in Antwerpen.