EINDHOVEN Op bezoek bij FC Eindhoven heeft HV Veerhuys uitstekende zaken gedaan. De Hoornse formatie van Antoine Gooijers kwam op een 2-0 achterstand. De ploeg wist zich via het zogenoemde ‘powerplay’ naar een gelijkspel te knokken, 2-2.

“We speelde niet goed” blikte Barry de Wit terug. Via Jim Daniëls kwamen de Eindhovenaren halverwege de eerste helft op voorsprong. Twaalf minuten voor tijd verdubbelde de thuisploeg de voorsprong via Mo Allouch. “We gaven heel veel kansen weg. Tien minuten voor tijd gingen we met meevoetballende keeper spelen”.

In die laatste tien minuten wist HV Veerhuys terug te komen in de wedstrijd. Op aangeven van Odi Nimako wist Mukthar Suleiman de aansluitingstreffer te maken, waarna Nimako vier minuten voor tijd voor de 2-2 tekende. De Wit: In de laatste fase gingen beiden ploegen voor de winst met meevoetballende keeper, toen ontstonden er veel kansen”.

In de laatste seconden stormde de Hoornse ploeg alleen op een veldspeler die op doel stond af, maar tot een doelpunt leidde het niet. “Als we hadden gewonnen was het een gestolen overwinning geweest”.

FC Eindhoven – HV Veerhuys 2-2 (1-0)
11. 1-0 Jim Daniëls
29. 2-0 Mo Allouch
31. 2-1 Mukthar Suleiman
36. 2-2 Odi Nimako