HOORN - HV/Veerhuys heeft vrijdagavond twee dure punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen Tigers Roermond. De ploeg van coach Najib taki kreeg voldoende kansen voor de winst, maar moest genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Stadsgenoot Hovocubo blijft de fiere koploper van de Eredivisie na een ruime 1-7 zege op bezoek bij Be '79.

HV/Veerhuys, zonder de zieke aanvoerder Aram Hakopov, kwam in eigen huis wel op voorsprong via David Albert. De spelmaker van de Hoornse formatie wist echter ook een paar kansen om zeet te helpen en dat kwam uiteindelijk duur te staan. Tigers Roermond kwam voor rust op gelijke hoogte en in de tweede helft zelfs op voorsprong. Nadat de keeper van de Limburgers rood zag na een onbesuisde actie op Sem Biezen wist uiteindelijk Jorg ooievaar nog een punt te redden voor de thuisploeg: 2-2.

Hovocubo had weer een eens een makkelijke avond, ditmaal in Berkel-Enschot. Dankzij twee treffers van zowel Attahiri en Bouzit en doelpunten van Aklalouch, mellah en Velseboer wist men uiteindelijk met 1-7 te winnen bij Be '79.