OBDAM - Glenn van Nierop is de winnaar geworden van de Wielerronde van Obdam. De wielrenner uit Wieringerwaard bleek zondag na 90 kilometer de sterkste van een kopgroep van zes.


Het was zeker niet de eerste zege voor Van Nierop, maar wel de eerste bij de eliterenners en hij was dan ook dolgelukkig na afloop. Ik voel mij in vorm, maar vandaag was een harde koers met veel wisselingen voorin. Toch voelde ik dat ik ook in die kopgroep een goede kans had omdat de benen goed voelden".

Vanaf de start waren er inderdaad al de nodige ontsnappingspogingen en Van Nierop ging zelf ook in de openingsfase iets te hard van stapel, maar liet zich na een half uur meer afzakken in het peloton. Vanwege het hoge tempo werd elke ontsnapping in de kiem gesmoord tot er tien ronden voor het eind een groep ontstond met naast Glenn van Nierop ook Bram Kras, Stijn Appel, Jeroen Breewel, Tijs Dekker en Frits van Gemeren. De zes denderden door de straten van Obdam waar er bij vele woningen de nodige gezelligheid was met een feesttent voor de deur.

Toen de voorsprong een ronde voor het eind zo'n 25 seconden bleek te zijn was duidelijk dat de winnaar uit deze groep zou komen. Op de finishstreep in de Dorpsstraat bleek dat uiteindelijk de sterke Van Nierop te zijn die Breewel (2e) en Dekker (3e) achter zich hield.


Foto's: DP Sportfotografie