NIBBIXWOUD - Eredivisionist Westfriesland SEW heeft vrijdag per direct afscheid genomen van trainer/coach Ronald van de Kamp. De oefenmeester had eerder al aangekondigd na dit seizoen te vertrekken, maar vanwege de magere resultaten wordt dit hem niet gegund. Een opvolger voor Van de Kamp is inmiddels gevonden in de persoon van Alex Curescu.

Met slechts één punt uit de eerste elf duels zag SEW geen perspectief meer in de samenwerking van Van de Kamp met de handbalsters. De vereniging viert in 2019 het feit dat men al veertig jaar actief is in de Eredivisie. Hierin werd vijf keer de landstitel behaald en was men zes keer winnaar van de nationale beker. De laatste landstitel dateert inmiddels van 2004 terwijl in 2011 de laatste tastbare prijs werd behaald met de bekerwinst.

Van de Kamp, die in 2016 overkwam van ZAP kreeg voor dit seizoen met een zeer jonge ploeg handhaving als doelstelling mee. Gezien het feit dat er na het reguliere seizoen nog een degradatiepoule komt, is die kans aanwezig, maar het bestuur van de voormalige grootmacht heeft beslist dat dit zonder Van de Kamp gaat gebeuren, zo laat de club op de eigen website weten.

De ploeg uit Nibbixwoud heeft per direct een overeenkomst tot het eind van het seizoen gesloten met de 40-jarige Alex Curescu die eerder werkzaam was bij Hellas, Quintus en VOC. Of de trainer nog versterkingen binnen haalt voor de selectie is nog niet duidelijk. De binnenlandse transfermarkt loopt immers op 31 december af.

Westfriesland/SEW hervat de competitie op 12 januari met een thuiswedstrijd tegen Cabooter Group/Handbal Venlo.