DEN HELDER - Een initiatief van en voor de gemeenschap, dat is altijd de kracht van de ‘Tour de Soes’ geweest. Dat heeft ertoe geleid dat wij met hopelijk ook jou een zilveren, maar tegelijkertijd goudomrand, jubileum mogen vieren: op zondag 2 juli vindt namelijk de 25e editie plaats van ons fietsevenement!

De ingrediënten van de jubileumeditie zijn niet anders dan in andere jaren: toegankelijk voor jong, ouder, individueel en in groepsverband met een gezellige voor- en nazit in de Broekerveiling of het Bolletjescafé. Deze twee trekpleisters in respectievelijk Broek op Langedijk en Warmenhuizen vormen namelijk weer de start- en finishplaats waarbij je de keuze hebt uit tochten over 30, 60 en 120 kilometer. Verder is er vanaf de Broekerveiling ook een 15 kilometer-tocht uitgezet. De routes leidt jou over de mooiste wegen van Noord-Holland en vervelen nooit, omdat de parkoersen elk jaar weer anders zijn. De beleving wordt verder vergroot omdat er onderweg ook wat te ontdekken en te doen valt!

Het gemeenschapsgevoel van samen iets ondernemen en voltooien krijgt na afloop een passende afsluiting. Ten eerste word je bij de finish onthaald met het traditionele soesje, daarna is er muziek, lekker eten en drinken en een loterij met als hoofdprijs een fiets.

Ook anderszins is de Tour de Sous een evenement van verbinding: in de afgelopen 25 jaar hebben steeds meer sponsoren zich aan onze mooie fietsdag verbonden. Ooit bedacht door een vrouwenfietsclub uit Warmenhuizen, is het anno 2023 een evenement dat veel brengt maar ook veel teruggeeft. De opbrengst gaat namelijk naar het goede doel en dan vooral naar de jeugd in de regio.

Dit jaar zijn de goede doelen:

-Zes timmerdorpen en zes sportclubs in om Harenkarspel;

-Stichting KanZ. Deze stichting beheert een logeerhuis in Heerhugowaard-De Noord voor kinderen met een meervoudige handicap. De stichting krijgt een donatie voor het opknappen van de tuin voor deze kinderen.

-Taart voor Kids. Deze organisatie bakt ieder jaar een verjaardagstaart voor honderden kinderen in onze regio, van wie het gezin wordt bijgestaan

door de voedselbank.

-Petje Af. Dit is de nieuwe weekendschool in Alkmaar, waar minder kansrijke kinderen op een speelse manier inspiratie opdoen voor een toekomstige opleiding en beroep.

Jij hebt als deelnemer aan de Tour de Sous een inbreng bij de geschonken ‘geldgestes’. Daarnaast dragen bedrijven, verenigd in vier Rotary-afdelingen uit de directe omgeving, ook een flinke steen bij, zodat er elk jaar in september mooie bedragen uitgekeerd kunnen worden.

Wil jij meedoen? Kijk voor meer informatie en voor inschrijving op https://tourdesoes.nl. Overigens is aanmelding vooraf geen verplichting. Je kunt ook gewoon ’s ochtends tussen 9.00 en 12.00 uur naar de Broekerveiling of het Bolletjescafé komen.