REGIO – Afgelopen zondag heeft HSV Sport een dure nederlaag geleden waardoor de ploeg alleen nog een theoretische kans heeft op de titel. Stadsgenoot Hollandia incasseerde eveneens een nederlaag, terwijl Always Forward in de absolute slotfase een punt pakte.

Hollandia – Achilles 1894 0-2
In de laatste thuiswedstrijd van de competitie verloor Hollandia van Achilles 1894. ‘Zij waren behoorlijk aan het counteren en lieten ons het spel maken’, zei Sonny Pronk. ‘Dat deden we niet goed aangezien we veel balverlies leden waardoor we hun in de kaart speelde.’ vervolgde de spits.

Nadat de bezoekers na een half uur op voorsprong waren gekomen wist het tien minuten voor tijd de score te verdubbelen waardoor Hollandia tegen de tiende nederlaag van het seizoen aan liep. Doordat de Hoornse ploeg twee weken geleden de tweede periodetitel pakte kan het de verliespartij hebben. Volgend weekend sluit het de competitie af met een uitwedstrijd tegen het tegen degradatie strijdende DHC. Daarna kan Hollandia de focus volledig leggen op de nacompetitie waarin het mag strijden voor promotie naar de derde divisie.

VVS’46 – Always Forward 3-3
Tegen VVS’46 behaalde Always Forward een knap gelijkspel, 3-3. ‘Zij waren de titelfavoriet en wij niet, dat was ook zeker te merken want de spanning was bij hen aardig hoog’, aldus Yotti Papamelodias. Via Mukhtar Suleiman kwam de Hoornse ploeg op een 0-1 voorsprong waarna een tweede treffer werd afgekeurd. Voor rust wist de gastheer via Mike Groot de stand gelijk te trekken.

In het tweede bedrijf scoorde Rico van Giersbergen de 1-2 waarna Nick Hiemstra en Aaron Kuipers de stand ombogen. Uit een scherpe vrije trap wist Gorissen alert te reageren met een alles of niets poging hield Always Forward alsnog een punt over aan het treffen met VVS’46. Papamelodias: ‘Het was een geweldige wedstrijd waarbij het meegekomen Forward publiek de winnaar was.’

Kwiek’78 – HSV Sport 1889 3-0
‘Het draait om het grote geheel (drie punten pakken) en daarvoor moet je kleine dingen goed doen en vandaag hebben we dat te weinig gedaan’, concludeerde Stephan Kaaij na de 3-0 nederlaag die HSV Sport leed tegen Kwiek’78. ‘Theoretisch zou de titel nog gepakt kunnen worden, maar dat is niet reëel.’

Na de 1-0 kon Kwiek’78 vrijuit spelen. Juist op het moment dat de 1-1 er aan leek te komen wist de gastheer uit te lopen naar een 3-0 eindzege. ‘Ons veldspel was met vlagen oké maar de overtuiging ontbrak in passing, felheid in de duels en er werden hele goede kansen gemist.’ vervolgde Kaaij. Als De Valken verliest kan HSV Sport bij een overwinning op directe concurrent VVS’46 nog kampioen worden. Zo niet, dan zal de Hoornse ploeg via de nacompetitie moeten strijden voor promotie.