BLOKKER – Afgelopen zaterdagavond heeft De Blokkers een knappe prestatie neergezet. In eigen huis behaalde de ploeg van trainer/coach Constantijn Schouten een overwinning op VVW, 1-0.

Met VVW trof De Blokkers een ploeg in vorm. Uit de laatste drie wedstrijden werden er immers zeven punten gepakt, waarbij de laatste twee duels ruim werden gewonnen. ‘Wij winnen er gewoon met 1-0 van en dat mag best wel verrassend worden genoemd’, stelde een tevreden Constantijn Schouten. ‘Ik hoopte dat we er misschien wel een gelijkspel uit konden halen. Dit verrast me niet, maar het is wel heel knap van ons.’

De overwinning was volgens Schouten op basis van de eerste helft verdiend. ‘Toen waren we echt de betere ploeg en kwamen zij er niet door. We gaven zo snel druk en legden zoveel energie in de wedstrijd’, vervolgde de oefenmeester. In die eerste helft kwam de ploeg uit Blokker op voorsprong. Het was Mark de Wit die aan de linkerkant doorkwam, naar binnen sneed en de bal vervolgens in de verre hoek binnenschoot. Vlak voor rust kwam er een grote kans op de 2-0, maar deze werd gemist. ‘Dan weet je dat VVW na rust druk gaat zetten en meer risico zullen nemen. Toen was het gelijkwaardig.’ Beide ploegen kregen drie kansen, maar de score bleef onveranderd.

Door de overwinning komt De Blokkers op negen punten. Op de ranglijst bezet het de vierde positie. Volgend weekend neemt de ploeg het op tegen KGB.

De Blokkers – VVW 1-0 (1-0)
1-0 Mark de Wit

Fotografie: Gerrie Meijer