MEDEMBLIK - Het Giant Liv Benelux Off-road Team heeft zich versterkt met Tessa Neefjes. De voormalig Nederlands kampioene wielrennen bij de elite vrouwen zonder contract heeft ook ambities op het strand en in het veldrijden. Als strandracer won ze Egmond-Pier-Egmond eerder dit jaar en werd ze in 2019 derde op het EK strandrace. De 23-jarige Neefjes, die woonachtig is in Wervershoof, is ook ambassadeur van Salomo Bikes in Medemblik. Zij zijn verdeler van Giant en het vrouwenmerk Liv.


Voor het Giant Liv Benelux Off-road Team is het strandracen een vrij onbeschreven blad waarin het beperkt actief is. De ambitie van Neefjes sluit echter mooi aan bij de doelstelling om op meerdere off-road gebieden actief te zijn. Een mooie match dus. “Ik heb al een aantal keren mee mogen trainen met het team en ben in augustus ook al als gastrenster mee geweest naar de Rothaus Bike Giro”, aldus Neefjes. “Dat was al een zeer leuke kennismaking. Fietsen is voor mij echt mijn passie en ik wil mee heel graag verder ontwikkelen. Daarbij vind ik het leuk om meerdere disciplines te doen. Ik ben erg blij dat ik bij dit team daarin de kans krijg en geholpen word.”

Ontwikkelen
Neefjes wordt naast Larissa Hartog, Monique Zeldenrust en Rosa van Doorn de vierde vrouw bij het Giant Liv Benelux Off-road team. “We vinden het leuk om Tessa te ondersteunen als het om de strandraces gaat, maar kijken juist ook naar de anderen dingen die ze wil”, zegt Jan Weevers, die verantwoordelijk is voor het Giant Liv Benelux Offroad Team. “Tessa hoopt zich namelijk naast het wegwielrennen ook op de crossfiets en mountainbike verder te ontwikkelen. Daar willen wij haar graag verder mee helpen. We weten inmiddels al dat ze heel goed in ons team past en gaan samen werken aan een mooie toekomst.”