AMSTELVEEN –

Ze waren er zo dicht bij, maar uiteindelijk keerden de waterpoloërs van SG West-Friesland zonder punten terug naar Hoorn. Op bezoek bij koploper AZ&PC De Futen liet het zien over veerkracht te beschikken. Door een tegentreffer in de laatste seconde leverde het de Hoornse ploeg echter niets op, 11-10.

In Amstelveen keek SG West-Friesland halverwege tegen een 6-1 achterstand aan. Nadat De Futen uitliep naar 8-1 begon de ploeg van trainer/coach Ron Schoenmaker aan de comeback. De stand werd knap gelijk getrokken waardoor er een stunt in de maak was. ‘Tien seconden voor tijd namen ze een time out en scoorden in de slotseconde. Heel zuur', aldus Schoenmaker.

Vooraf zou het geen verkeerd resultaat zijn voor SG West-Friesland. Met één doelpunt verschil verliezen van de koploper. ‘Maar achteraf niet. We waren er een beetje ziek van’, vervolgde Schoenmaker die te spreken was over de veerkracht van zijn ploeg. ‘Ik heb ze in het begin op hun donder gegeven, achteraf heb ik ze een compliment gegeven. Daarom had ik ze ook een punt gegund. Als je zo terugkom en zij geen kans meer hebben gecreëerd dan is dit zonde.’

Doelpunten SG West-Friesland: Bruun Beenker (5x), Edwin Vlaar (2x), Bas Roozekrans (2x) en Koen Vriezen.