HOORN – Een week na de teleurstellende openingswedstrijd van het nieuwe seizoen is Zwaluwen’30 er afgelopen zaterdagmiddag opnieuw niet in geslaagd om de eerste punten te pakken. Tegen Huizen leed het een forse nederlaag, 1-6.

‘Staat het 0-3? Je maakt zeker een grapje.’ zei een verbaasde supporter die vlak voor rust kwam aanlopen. De genoemde tussenstand was allesbehalve een grap. Tot drie keer toe kon Huizen profiteren van de door Zwaluwen’30 geboden ruimte waardoor het een riante voorsprong wist te pakken. Na rust bouwde de bezoekers deze verder uit.

‘Achterin was het een gatenkaas’, beaamde Thomas Hand na afloop. In zijn hand had hij de bloemen die hij als man of the match ontving. Echt blij kon de nummer tien van Zwaluwen’30 niet zijn met die titel. ‘Ik ben man of the match, maar ik ben niet echt trots. We lieten hen onnodig voetballen terwijl we hadden afgesproken om er vol op te gaan. Dit is heel zuur.’

De nederlaag tegen Huizen was de tweede van het seizoen. Het is een teleurstellend begin van de competitie, zeker nadat de voorbereiding goed verliep. Hand: ‘We hadden inderdaad een hele goede voorbereiding. Je ziet dat de Eerste Klasse een ander niveau is en zorgt voor een andere druk.’

Al in de achtste minuut sloeg Huizen, dat vorig jaar uit de Hoofdklasse degradeerde, voor het eerst toe. Doelman Jan Ploeg wist een schot van Quincy van Waveren nog te keren, maar spits Renee Troost werd vogelvrij gelaten en kon zo de openingstreffer binnen tikken. Bij de 0-2 zag de Hoornse defensie er opnieuw niet goed uit. Nadat een bal niet goed werd weggewerkt was het rechtsbuiten Hidde van der Veldt die in de korte hoek raak schoot. Tot overmaat van ramp scoorde Sebastian van Kammen zeven minuten voor rust na een mooie combinatie de 0-3 binnen. Toch kon Joep Rive nog een sprankje hoop terugbrengen. Uit een vrije trap was het de rechtsback die bij de tweede paal raak kopte.

Geflatteerd
Waar er voor rust voldoende gebeurde, weliswaar in het voordeel van de bezoekers, was de tweede helft vrij gezapig. Zwaluwen’30 probeerde de spanning terug te brengen en kwam via Mukhtar Suleiman ook meerdere keren in het vijandige doelgebied van de bezoekers, maar de aansluitingstreffer bleef uit. Namens Huizen was het Wouter Vente die negen minuten na rust de definitieve nekslag gaf door van afstand in de bovenhoek raak te schieten. In de slotfase wisten de gasten dankzij Müller en Quincy van Waveren uit te lopen naar een geflatteerde 1-6 eindstand. Op de zege viel echter weinig af te dingen.

Zwaluwen’30 – Huizen 1-6 (1-3)
8. 0-1 Renee Troost
16. 0-2 Hidde van der Veldt
38. 0-3 Sebastian van Kammen
45. 1-3 Joep Rive
54. 1-4 Wouter Vente
88. 1-5 Thomas Müller
90. 1-6 Quincy van Waveren

Zwaluwen’30: Ploeg. Rive, Jelle Huitema (Meholli/66), Den Boer, Ulker. Van Diepen (Kuijpers/50), Jouke Huitema, Papamelodias. Hand, Rottine (Baré/76), Suleiman.

Huizen: O’Neil. Van Esterik (Buitenhuis/28), Vente, Bonke, Benning. Van Kammen, Klaassen (Lamme/82), Lamme. Van der Veldt (Müller/77), Troost, Van Waveren.