HOORN – Zwaluwen’30 is de tweede seizoenshelft allesbehalve florissant begonnen. De Hoornse ploeg liep in de Eerste Klasse A tegen een fikse nederlaag aan. Op eigen veld moest het de punten aan Zuidvogels laten, 0-3.

‘Een zeer matig Zwaluwen tegen een fel Zuidvogels’, omschreef Ron van der Gracht de competitiewedstrijd. ‘Dit was de slechtste wedstrijd van het seizoen. Er was veel balverlies en daardoor weinig rust in het team.’

Een minuut voor rust kwam Zuidvogels op 0-1. ‘Een duidelijke buitenspelgoal. De scheidsrechter deelde in de malaise’, vervolgde de coach. Na rust was er een zeer onmachtig Zwaluwen, dat in de laatste minuten Zuidvogels nog tweemaal zag scoren. ‘Al met al zeer teleurstellend en we staan weer met beide benen op aarde.’