TEXEL - De 1-0 overwinning op Spirit’30 heeft geen gevolg gekregen. Op bezoek bij koploper Texel’94 kwam Hugo Boys wel op voorsprong, maar de ploeg verloor uiteindelijk met 4-1.

Inclusief bootreis mocht Hugo Boys de rit van vijf kwartier maken om aan te treden tegen de koploper van de derde klasse A. In de eerste helft lieten de Heerhugowaarders zien dat de ploeg niet voor niets de reis naar het eiland heeft gemaakt. Via Jeffrey de Cocq van Delwijnen kwam de ploeg van coach Gosse Bosma op een 0-1 voorsprong. Voor rust zag het er verder ook niet naar uit dat Texel de overwinning zou pakken.

Niet zomaar koploper
Na rust zag de wedstrijd er een stuk anders uit. Doordat Texel’94 sneller ging spelen wist het binnen het kwartier twee keer te scoren. Hugo Boys doelman Nick Beers moest vervolgens nogmaals twee keer vissen, waaronder een strafschop van Texel. Lesley Koning kan gezien worden als de plaaggeest voor Hugo Boys, want hij schoot met scherp en had een groot aandeel in de uiteindelijke ruime overwinning op de Noordenders die nog altijd op de laatste plaats bivakkeren.

Degradatie dichtbij
Concurrent Sint George wist, in tegenstelling tot Hugo Boys, wel te winnen. Op eigen veld boekte de formatie van coach Frank Knijn een knappe 4-2 overwinning op SEW. Hierdoor is het verschil tussen beiden ploegen weer elf punten. Komende maandag mag Hugo Boys op bezoek bij FC den Helder, de nummer vier van de competitie. Ongeacht het resultaat tegen de Helderse formatie, zou de beslissing over4 twee weken kunnen vallen. Hugo Boys speelt dan tegen Sint George. Als deze wedstrijd wordt verloren, dan is degradatie een feit.