HOORN – Na vier maanden is Sander van Dijk sinds afgelopen maandag weer terug als coach bij Hovocubo. De oefenmeester zat een schorsing uit, en mag zijn functie bij de Hoornse zaalvoetbalclub nu dus weer oppakken. ‘Het was een zware periode.’

Nadat hij met zijn ploeg maandenlang streed voor de prijzen kreeg de coach na een opstootje tijdens de gewonnen bekerfinale tegen FC Eindhoven een rode kaart en een fikse schorsing. De eerste straf van een half jaar werd verhoogt na acht, waarna Sander van Dijk het met zijn advocaat terug kon brengen naar vier maanden. Het betekende echter wel dat hij de ontknoping in de play-offs om de landstitel, de Supercup, het Europese avontuur in Litouwen en de eerste twee competitiewedstrijden van dit seizoen van de tribune moest meemaken. ‘De afgelopen maanden zijn niet leuk geweest, het was zwaar’, erkent Van Dijk, die al twaalf seizoenen aan het roer staat bij de landskampioen. ‘Je werkt naar een prestatie toe, het hoogst haalbare en daar wil je deelgenoot van zijn. Dat het me is ontnomen heeft mij pijn gedaan.’ vertelt de coach openhartig.

Trots
Lang wil Sander van Dijk niet praten over de schorsing. De coach heeft het liever over de prestatie die zijn ploeg leverde. ‘Na de bekerfinale wisten we dat er een schorsing zou komen, daarom hebben we Rudy Monden er bijgehaald. De wedstrijden waar ik er nog was waren voor hem een soort stage. Ik ben blij dat we het zo hebben kunnen invullen en zijn blijven presteren. De groep is eerder strijdbaarder geworden, ze hebben het fantastisch gedaan.’ zegt de trotse coach.

Sterke ploeg
Net zoals vorig seizoen beschikt Sander van Dijk over een ijzersterke selectie. De groep van vorig jaar bleef nagenoeg intact en werd aangevuld met Lahcen Bouyouzan, Mukhtar Suleiman en Barry de Wit. ‘We kunnen een schorsing of blessure opvangen. We hebben tien à elf gelijkwaardige spelers en spelen ook niet in vaste viertallen’, zegt de coach over zijn selectie.

Voor het komende seizoen ziet Sander van Dijk zijn ploeg dan ook weer als favoriet voor deelname aan de play-offs, terwijl FC Eindhoven in zijn ogen de grote uitdager zal worden. ‘Zeven clubs gaan strijden om de play-offs.’ verwacht Van Dijk die doelt op Groene Ster, FC Marlène, FC Eindhoven, ASV Lebo, Futsal Apeldoorn en ZVV Volendam als kanshebbers.

Gretig
Afgelopen maandag nam Sander van Dijk het stokje dus weer over van Rudy Monden. ‘Ik kijk er naar uit om weer op het trainingsveld te staan en dingen te doen bij Hovocubo. Hetgeen wat je in gang hebt gezet mag je weer doen’, stelt de oefenmeester die door een interlandperiode nog even moet wachten op de eerste competitiewedstrijd waarbij hij weer op de bank mag plaatsnemen. Het is geen speciaal duel waar extra naar wordt uitgekeken, maar de motivatie is wel erg groot. ‘De honger is nog niet gestild. Misschien ben ik nog wel gretiger. Wat ik vorig jaar heb gemist wil ik nu meemaken.’