WERVERSHOOF – Een paar uur voor het inhaalduel met HSV Sport kreeg Strandvogels de door de KNVB eerder afgenomen punten werden teruggegeven begon de ploeg uit Wervershoof met een goed gevoel aan het treffen. Tegen de Hoornse ploeg werd het vierde punt van de dag behaald, 1-1.

Ondanks dat het gezien het spelbeeld een terechte uitslag was hielden beide teams er een ander gevoel aan over. Waar Strandvogels blij was met het behaalde punt baalde HSV Sport van het feit dat het de overwinning niet wist te behalen. “Ik heb een uur goed voetbal van ons gezien maar op het einde hadden we niet de concentratie en de volwassenheid om constant de breedte te zoeken en de bal er weer uit te halen”, zei Stephan Kaaij na afloop. “ Dat hielden we tegen ALC wel tot het einde vol, maar we zochten ditmaal even te snel de diepte.”

Bij de ploeg uit Wervershoof was er meer reden tot tevredenheid. “Afgelopen zondag waren we tegen Always Forward (0-4 verlies, red.) niet fel genoeg en dat hebben we in dit duel rechtgezet”, aldus Strandvogels speler Bryan Broedersz. “We hebben negentig minuten het snot voor onze ogen gewerkt en met dit punt hebben we loon naar werken gekregen.”

Weinig enerverend
Zowel Strandvogels als HSV Sport wisten weinig te creëren. Waar de uitploeg via Ricardo Pengel tweemaal het zijnet vond wist de gastheer eveneens twee keer, zonder succes, voor het vijandige doel te verschijnen. De Hoornse ploeg van coach Stephan Kaaij was voetballend beter, maar wist in de zestien weinig te bewerkstelligen. Negen minuten voor rust kwam het toch op voorsprong dankzij spits Pengel die een voorzet van Mick van der Gulik binnen schoot. Nog voor rust werd de stand alweer gelijk getrokken door Mitch Hofland die de bal in de verre hoek kopte.

Ook het tweede bedrijf leverde weinig spektakel op. In de beginfase wisten beide ploegen een mogelijkheid te creëren al bracht het geen verandering in de score. In de slotfase probeerde de teams via lange ballen nog iets te forceren maar dit leverde geen succes op. “We zijn tevreden met dit punt.” stelde Broedersz. De werklust die de thuisploeg op de mat legde had dus succes. Kaaij: “Strandvogels heeft een ploeg met een paar hele goede voetballers. Zij blijven gaan.”

Strandvogels – HSV Sport 1889 1-1
36. 0-1 Ricardo Pengel
42. 1-1 Mitch Hofland

Strandvogels: Hoogland. Boon, Mol, Merlijn Weel, Hofland. Broersen (Harder/84), Broedersz, Jordy Weel, Neuvel. Grooteman, Zerek (De Wit/59, De Kroon/79).

HSV Sport: Van Amstel. Bruynesteyn, Jorritsma (Olijhoek/64), Nolles, In de Betouw. Kra (Switser/67), Boom (Hoogcarspel/83), Van der Gulik, Groot, Bruinsma. Pengel.