NECK - SEW heeft zondag de kroon op een mooi seizoen gezet door te promoveren naar de tweede klasse. In de beslissende finale van de nacompetitie tegen SVA, gespeeld op het complex van DZS in Neck, was de ploeg van trainer Jeroen Slaager met 2-1 te sterk.


De Nibbixwoudse formatie dankt de zege met name aan een flitsende start want reeds binnen het kwartier stond men op een comfortabele 0-2 voorsprong en tegensatnder SVA uit Assendelft kwam er ook nadien in de eerste helft totaal niet aan te pas. Slaager zag dat zijn ploeg dus niet beter kon starten toen Nasir Al Hassan al in de achtste minuut voor een voorsprong zorgde. Nog geen vier minuten later werd die score verdubbeld door een ferme knal van Mitch Rekveld. SVA van trainer Joeri Houniet kon daar in de eerste 45 minuut geen enkel antwoord tegenover zetten.

Onder grote publieke belangstelling in Neck werd in de tweede helft duidelijk dat SEW het hoge tempo en flitsende spel van de eerste helft niet kon vasthouden. Er sloop wat vermoeidheid in de ploeg en de spanning was helemaal terug toen invaller Camiel Dijkers een kwartier voor tijd voor de aansluitingstreffer zorgde. Met kunst- en vliegwerk overleefde SEW het slotoffensief van SVA waarna het feest kon losbarsten na het laatste fluitsignaal. Eerst op het veld in Neck met de vele meegereisde supporters en daarna nog tot in de kleine uurtjes in Nibbixwoud.

SVA - SEW 1-2 (0-2)

8. Ali Hassan 0-1
12. Rekveld 0-2
75. Dijkers 1-2

Fotografie: Tom Henriët