AMSTERDAM - Bij de start van de competitie in de Eredivisie Zaalvoetbal heeft HV Veerhuys direct goede zaken gedaan door de uitwedstrijd bij ASV Lebo met nipt verschil te winnen. Een ongelukkig eigen doelpunt van doelman Barry de Wit zorgde uiteindelijk voor de beslissing (1-2).

Voor de goalie van Lebo extra sneu omdat hij op dat moment goed in de wedstrijd zat en de Hoornse zaalvoetballers al een paar keer van een treffer had afgehouden. Op de winst van HV Veerhuys viel dan ook niets af te dingen zag ook trainer/coach Antoine Gooyers.

Die zag zijn ploeg al in de eerste helft een voorsprong nemen door de van FC Marlène overgekomen Houssein Jabir. Nog voor de rust was de stand weer in evenwicht door een treffer van Ismail Hamdaoui.

In de tweede helft had de thuisploeg weliswaar het meeste balbezit, maar kreeg Veerhuys de beste kansen, en werkte het keihard voor iedere meter. De Wit was dus enkele malen een sta-in-de-weg tot hij niet goed anticipeerde op een lange bal en deze in zijn eigen doel zag belanden.