NIEUWE NIEDORP - SRC wist zich vorig seizoen niet te handhaven in de nacompetitie. De ploeg uit Schagen degradeerde en kent tot nu toe een lastig seizoen. Door het vertrek van verschillende spelers is het niet het seizoen geworden waar de club op hoopte.

SRC zag een paar mensen stoppen of naar een ander team vertrekken. Daarnaast waren er meerdere geblesseerden. “We missen onwijs veel spelers waardoor de selectie een stuk kleiner is geworden” aldus aanvoerder Stijn Buik. “Natuurlijk ga je er niet vanuit dat je tiende komt te staan” blikt Buik terug op het seizoen tot nu toe.

De aanvoerder vindt niet dat er veel verschil is tussen de derde en de vierde klasse. “Het ligt allemaal dicht bij elkaar, soms zijn het net even iets handigere voetballers, maar over het algemeen maakt het niet heel veel uit” aldus Stijn Buik.

SRC behaalde tot nu toe slechts zeventien punten waarmee het op de tiende positie staat. De ploeg won afgelopen zondag met 2-0 van Succes, een mooi begin van de tweede seizoenshelft. Stijn Buik wist zelf ook één van de twee doelpunten te maken.

In die tweede seizoenshelft heeft SRC een duidelijke doelstelling. “Ons doel is natuurlijk om hoger in de lijst te komen, wat ons ook wel gaat lukken” is Buik positief. De middenvelder wil met zijn ploeg zoveel mogelijk punten pakken en zo hoger op de ranglijst komen.

Komende zondag speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen Nieuwe Niedorp. De ploeg eindigde vorig seizoen tiende wat geen sterke prestatie was. Wel pakte de ploeg de eerste periodetitel waardoor het nacompetitie om promotie speelde, maar dit werd niet bereikt.

Dit seizoen staat de ploeg met twaalf punten op de elfde plaats, waardoor de ploeg weinig heeft om over naar huis te schrijven. Eerder dit seizoen verloor de ploeg op bezoek bij SRC met 1-0. In die wedstrijd wist Robbert-Jan Klein de enige treffer van de wedstrijd te maken. De dertigjarige aanvaller kwam dit seizoen pas tot vijf doelpunten.

In de eerdere vier edities verloor SRC nog niet van Nieuwe Niedorp. De grootste overwinning was twee seizoenen geleden toen de ploeg uit Schagen op eigen veld met 7-0 wist te winnen. De enige keer dat SRC niet won was twee seizoenen geleden in de competitie. Destijds eindigde het duel in 0-0. Komende zondag een nieuwe wedstrijd. Aftrap 14.00 uur.