'T VELD - Ook in de eerste wedstrijd van de kampioenspoule van de Eredivisie dameshandbal hebben VZV en SEW weer eens laten blijken weinig voor elkaar onder te doen. De Noord-Hollandse derby is steevast spannend, en zo ook deze editie want het eindigde in een remise: 31-31.

Van het gelijke spel zal men bij thuisploeg VZV het meeste balen. De ploeg van trainer Edwin Janssen eindigde in de reguliere competitie als derde en was licht favoriet. In eigen huis nam men in de eerste helft ook een voorsprong van vijf doelpunten, maar door enkele slordigheden kwam SEW voor rust toch nog iets dichterbij: 19-17.

Na de pauze deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder al hield VZV de voorsprong nog lang vast. Pas vlak voor tijd kwam SEW via Lysanne Huele op gelijke hoogte en kreeg het via Danique Boonkamp zelfs nog een grote kans op de winnende. Met een katachtige redding wist keepster Lisanne Bakker dit te voorkomen.