WOGNUM - Spartanen heeft voor de tweede maal dit seizoen de derby tegen SEW gewonnen. Na de 0-1 eerder dit seizoen in Nibbixwoud werd het in Wognum 2-1 waarbij de thuisploeg over geluk niet te klagen had in een duel die bol stond van de dubieuze beslissingen van scheidsrechter Wardougan.

Alle doelpunten vielen na rust nadat de eerste helft redelijk in evenwicht was. De beste kansen waren weliswaar voor het SEW van trainer Jeroen Slaager die kort na de rust zijn spits Mitch Rekveld al een opgelegde kans zag missen. Na een uur spelen kwamen de gasten op voorsprong en dat was op dat moment verdiend, maar zeker ook dubieus. De arbiter kende immers een indirecte vrije trap toe nadat keeper Schouten volgens de arbiter de bal langer dan zes seconden in zijn handen had. Uit de vrije trap vuurde Rekveld af en deze bal kreeg Schouten vervolgens niet goed onder controle en hierdoor een eigen doelpunt op zijn naam.

Spartanen drong na die achterstand steeds meer aan en kwam een kwartier later op gelijke hoogte via Jay Ootes. Ook over de beslissende goal, vlak voor tijd was veel te doen, waar scheidsrechter Wardougan, die in de derby ook nog eens tien keer geel trok ging, wederom de mist inging. Nadat keeper Van der Velden te lang treuzelde bij het uittrappen kwam de bal via de opgeheven armen van Guleed Afhakame bij Davey Stam terecht die vervolgens makkelijk kon scoren. Waar een ieder dacht dat de treffer wegens hands werd afgekeurd wees de arbiter naar het midden en kon Spartanen een gelukkig verkregen driepunter bijschrijven waar SEW met lege handen bleef: 2-1.