SCHAGEN - Schagen United heeft zondag een zwaarbevochten zege behaald op het hooggeklasseerde Westfriezen. De ploeg van trainer Hans de Koning had aan een benutte strafschop van Milan Bakker genoeg voor de overwinning: 1-0.

Beide teams deden niet veel voor elkaar onder in de eerste helft. Keeper Noah Kuipers van de thuisploeg moest al snel in de wedstrijd redding brengen. Aan de andre kant waren routinier Robbert Jan Klein en Milan Bakker kansrijk.

Na de rust vielen de kansen ook over en weer. Zo raakten Klein en Bakker beiden de lat, maar was Pieter Koopman namens Westfriezen ook enkele malen kansrijk. De beslissing viel halverwege de tweede helft toen scheidsrechter Schipper hands constateerde en Bakker raak mikte vanaf de strafschopstip. Meer ellende bleef Westfriezen niet bespaard want kort hierna moest keeper Luke van Amstel het veld geblesseerd verlaten na een botsing. In de slotseconden waren de gasten uit Zwaag nog dichtbij de gelijkmaker, maar Jacco Sijnesael wist op de lijn te redden.