ALKMAAR - Na een spectaulaire slotfase heeft koploper Jong Holland de drie punten weggekaapt voor de neus van Always Forward, dat twee minuten voor tijd nog op voorsprong stond in Alkmaar.

Na een felle strijd waarin scheidsrechter Akkaya maar liefst vijftien keer de gele kaart toonde zorgde de late zege voor dolle vreugde bij Jong Holland. Eerder in de wedstrijd was de thuisploeg op voorsprong gekomen door een benutte strafschop van Lars Boekel, welke hevig betwist werd door de gasten uit Hoorn. Nog voor rust zorgde Dennis van Tricht met een magnifiek doelpunt vanuit de draai voor de gelijkmaker.

Always Forward kwam vervolgens halverwege de tweede helft op voorsprong door een rake vrije trap van Nick de Wit. Tot vlak voor tijd leek die beslissend te zijn, maar Jong Holland-trainer Carl Ern had nog een verrassing met het vlak voor tijd inbrengen van Storm van Lier, die na deze wedstrijd voortaan als "stormram" door het leven kan. Hij stond koud in het veld toen Jort Feijen voor de gelijkmaker zorgde. Opnieuw tot ontsteltenis van Always Forward vanwege een mogelijke buitenspelsituatie. Scheidsrechter Akkaya ging nog wel in discussie met zijn assistent, maar keurde de treffer goed. Wie dacht dat het daramee bleef, kwam bedrogenuit want acht minuten in blessuretijd kopte de genoemde Van Lier zelf de 3-2 tegen de touwen.