VOLENDAM - HV/Veerhuys maakt nog altijd kans op de play-offs waar dat voor RKAV Volendam een utopie lijkt. Vrijdagavond was de ploeg van trainer Anand Jagdewsing voor de tweede maal dit seizoen te sterk voor de Volendammers: 5-7.

De thuisploeg van coach Hjalmar Hoekema liet met name in de eerste helft teveel kansen liggen om aanspraak te kunnen maken op de zege. Het zat de Volendammers dan ook niet mee. Tweemaal werd er een voorsprong gepakt, maar mede omdat Nick Schilder viermaal het aluminium raakte gingen de gasten uit Hoorn met een voorsprong de rust in.

Het begon al wervelend met vier goals binnen tien minuten. Kik Braspenning en Ruben Koelemeijer zorgden voor een 2-0 voorsprong, maar David Albert en Jesse Komean trokken de stand weer gelijk. Robin Kwakman zorgde voor een hernieuwde voorsprong waarna Albert zijn tweede maakte en Stefan Dol zijn ploeg met een voorsprong de rust in schoot.

Na de pauze zorgde Robin Kwakman nog wel voor de gelijkmaker, maar daarna was het initiatief voor de gasten. Nigel Wijdenbosch, Storm van der Laan en opnieuw Dol bezorgden Veerhuys de zege alvorens Nick Schilder na al zijn misfortuin toch nog de eer kon redden.

HV/Veerhuys staat in de B-poule vier punten achter op Groene Ster Vlissingen dat komende vrijdag in Hoorn de tegenstander is. RKAV Volendam, dat zo goed als uitgeschakeld is voor de play-offs gata vrijdag op bezoek bij ZVC Veenendaal.