HOORN - Met een handvol spelers die eerst nog op zondagmiddag op het veld in actie waren gekomen heeft HV/Veerhuys een ruime zege behaald op ZVV Kroeven. Door de 5-1 overwinning is de ploeg van trainer Anand Jagdewsing nu de naaste belager van de koploper in de B-groep, Groene Ster Vlissingen, al is de achterstand nog altijd vier punten.

De vermoeidheid bij de veldvoetballers, o.a. Marcel Ons, Stefan Dol, Jesse Koeman, Kevin van Londen en David Albert kwam eerder op de middag nog in actie, was niet echt zichtbaar bij de thuisploeg. Albert zorgde zelfs al binnen een minuut voor de openingstreffer, hetgeen tevens de ruststand bleek.

In de tweede helft nam de thuisploeg verder afstand via treffers van Dol en Darri. Naufel Aarabi deed vervolgens wat terug voor de Brabanders, maar schoot vervolgens ongelukkig in eigen doel waarna Van Londen de eindstand op 5-1 kon bepalen.

Komende vrijdag om 20.30 uur staat voor HV/Veerhuys de Noord-Hollandse derby bij RKAV Volendam op het programma.

Fotografie: Frank Brussel