EDE - Door voor de zevende keer op rij ongeslagen te blijven heeft HV/Veerhuys de koppositie overgenomen van Groene Ster Vlissingen in de B-poule van de Eredivisie zaalvoetbal. De ploeg van trainer Anand Jagdewsing won vrijdagavond met 1-4 van ZVV Ede.

Pakweg anderhalve maand geleden stond Groene Ster Vlissingen op een ruime voorsprong in de stand van de B-poule waarvan alleen de winnaar zich plaatst voor een zogenaamde "brugwedstrijd" met kans op deelname aan de play-offs. HV/Veerhuys leek toen nog kansloos voor die positie. De equipe van Jagdewsing kende een moeilijke competitiestart met heel veel blessureleed. In de laatste zeven wedstrijden werd er echter zes keer gewonnen en eenmaal gelijk gespeeld en daarbij zat ook een ruime 7-3 zege op koploper Groene Ster. Omdat de ploeg uit Vlissingen vrijdagavond onderuit ging bij ZVV Kroeven (5-4) en HV/Veerhuys weer een driepunter wist te pakken is de Hoornse ploeg nu dus koploper in de B-groep.

In Ede kwam Veerhuys kort voor rust op voorsprong middels een treffer van David Albert. Na de rust wist men het overwicht al snel in ruimere cijfers uit te drukken door doelpunten van Stefan Dol, Kevin van Londen en Mo Darri. De thuisploeg mocht, toen het duel al lang en breed gespeeld was, nog wel een eretreffer maken: 1-4.

HV/Veerhuys heeft met nog vijf wedstrijden te gaan nu een voorsprong van twee punten op Groene Ster Vlissingen. Op vrijdag 19 april speelt men een thuiswedstrijd in de Noord-Hollandse derby tegen Scagha '66, dat vierde staat.