HOORN - Hollandia heeft zich door een 3-1 zege op Swift vaster in de middenmoot genesteld en zich min of meer veilig gespeeld. De zege voor de ploeg van trainer Lars Keppel kwam pas in de slotfase tot stand.

Het was voor het eerst sinds eind november dat Hollandia weer eens op het hoofdveld mocht spelen, en dus op natuurgras. Daar had Swift een soort muur opgebouwd, maar daarin wist Luke Abelskamp, op aangeven van Dennis Jansen, na twintig minuten toch een gaatje te vinden. Swift kwam nog niet uit de verdedigende stellingen en al helemaal niet meer toen keeper Van der Meer rood had gezien na een wilde overtreding op Delano Woud. Met tien tegen elf wist Swift op slag van rust toch op gelijke hoogte te komen via een benutte strafschop van Yilmaz die kort daarvoor was gevloerd door Encho Margaritha.

Met die gelijke stand trok Swift de muur maar weer verder op en Hollandia had de nodige moeite daar een bres in te slaan. Tot vijf minuten voor tijd Delano Woud Hollandia toch weer aan de leiding wist te brengen. Swift moest er nu uitkomen en daarvan proiteerde invaller Stan Prins door de eindstand op 3-1 te bepalen.