HOORN - Door met 0-1 te verliezen van HBS heeft Hollandia niet alleen een unieke kans laten liggen om de koppositie in de Hoofdklasse te pakken, maar tevens is men de ongeslagen status kwijt.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel vijf minuten voor rust werkelijk vanuit het niets toen Memissoglu van afstand doeltreffend uithaalde. Daarvoor had de thuisploeg met name in de persoon van Mukthar Suleiman, de laatste weken toch trefzeker, het vizier niet op scherp staan.

In de tweede helft probeerde Hollandia het wel, maar had het de grootst mogelijke moeite om door de hechte Haagse defensie heen te breken. Het aluminium van paal en lat voorkwam zelfs een grotere achterstand. Een arbitrale dwaling van scheidsrechter De Vries zorgde ervoor dat de thuisploeg ook geen punt overhield aan het duel. Hoewel Joost Ruttenberg duidelijk werd gevloerd door doelman Kikkert honoreerde de leidsman dit tot ieders verbazing niet met een strafschop.