HOORN - Op de eerste speeldag van de Derde Divisie is Hollandia in eigen huis met 0-2 onderuit gegaan tegen UNA. Voormalig prof Serhat Koç kroonde zich tot matchwinnaar door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Koç, die in het verleden uitkwam voor FC Eindhoven, SC Cambuur, FC Groningen en Helmond Sport, wist de score al in de derde minuut te openen door een vrije trap achter keeper Schuurman te krullen. Op het inmiddels kletsnatte veld bleken de kansen vervolgens schaars, mede omdat het compact spelende UNA niets weggaf.

Na de rust speelde Hollandia met meer druk naar voren en leverde het veel strijd terwijl de regen naar beneden bleef komen. Uiteindelijk vloeiden de krachten uit de Hoornse ploeg, helemaal toen Koç acht minuten voor tijd opnieuw als scherprechter fungeerde: 0-2.