HOORN - Hollandia heeft een zwaarbevochten, maar verdiende overwinning weten te boeken op koploper Ajax. Zwaarbevochten was het vooral omdat de ploeg van trainer Lars Keppel het in het laatste kwart moest doen zonder Enes Kar die met een rode kaart werd weggestuurd.

Hollandia ging tegen de amateurs van Ajax uitstekend van start en legde de nodige energie in de duels. Het leverde al snel een voorsprong op toen aanvoerder Bart Spil de bal in het lege doel kon koppen na een voorzet van Niels Koster. Kort voor de rust werd die score verdubbeld door Dennis Jansen die de bal wat gelukkig voor zijn voeten kreeg, maar niet nadacht en doeltreffend uithaalde.

De thuisploeg wist dat de Amsterdammers zouden komen na rust, maar toch had men de verdediging uitstekend op orde. Spannend werd het echter vanaf de 70e minuut toen Carlos Opoku de aansluitingstreffer maakte en daarna Tristan Buis ineens op de grond lag. Volgens scheidsrechter Van Pinxteren had Buis een kopstoot gehad van Enes Kar die dan ook direct rood zag, al werd dit door velen bij Hollandia betwist. Ondanks de numerieke minderheid bleef Hollandia met de nodige strijd overeind en de vreugde was dan ook grot na het laatste fluitsignaal van Van Pinxteren: 2-1.

Fotografie: Frank Brussel