HOORN - Hollandia wacht onder de teruggekeerde trainer Ron van der Gracht nog altijd op de eerste zege. Zaterdagavond ging men in het thuisduel met Westlandia met harde cijfers onderuit: 0-3.

De gasten uit Naaldwijk kwamen in de 11e minuut al op voorsprong via de handige Hidde van der Arend die als linksbuiten in de openingsfase een plaag was voor de Hoornse defensie. In het vervolg van de eerste helft pakte Hollandia het wel weer goed op en vlak voor rust kreeg men een goede kans op de gelijkmaker toen een poging van Michael Lanting van de lijn werd gekeerd door Nijbacker.

Ook na rust drong de thuisploeg aan, maar kreeg na een klein kwartier het deksel op de neus toen Sergi Roelveld profiteerde van balverlies en vervolgens doelman Wiese klopte en na de 0-3 van Jeremy van Uunen was het Hoornse verzet definitief gebroken.

De formatie van Van der Gracht heeft een drukke week voor de boeg met nog twee thuiswedstrijden. Dinsdagavond treft men Purmersteijn in het bekertoernooi en komende zaterdag komt Alphense Boys naar het Julianapark.