HOOGKARSPEL – Zondag kwam Spirit’30 makkelijk langs KFC. De 3-0 overwinning zorgt ervoor dat Spirit eerste staat. Met nog maar 1 doelpunt tegen een bliksemstart voor de Hoogkarspelers. Voor KFC ziet het er minder rooskleurig uit. Een 12e plek boven SVW 27 en West Frisia zal niet genoeg zijn voor de voormalige profclub.

In de eerste fase van de wedstrijd is het KFC dat voornamelijk de bal heeft. Spirit’30 laat KFC ook rondspelen. Spirit’30 laat namelijk zien enorm efficiënt te kunnen zijn. Na een half uur spelen schuift Roel Botman de bal langs KFC-keeper Martijn Teeuwen, en staat Spirit 1-0 voor. Een paar minuten later ligt de volgende er ook al in. Jordi Klompe, die Man of the match zou worden, kopt de bal binnen.

Net voor rust krijgt Klompe nog een kans. Een afzwaaiende corner kwam in zijn richting, waarna hij de bal met een volley binnen schoot.

Na de rust weet KFC weinig te creëren met het balbezit dat ze krijgen van Spirit. Zo staat Spirit nu gedeeld eerste met Spartanen, dat ook negen punten uit drie wedstrijden wist te halen.