HOOGKARSPEL - Aan de samenwerking tussen derdeklasser Spirit '30 en hoofdtrainer Peter Neuvel is per direct een einde gekomen. Dat heeft de Hoogkarpselse club vandaag bekend gemaakt. Neuvel was aan zijn tweede seizoen bezig bij Spirit '30. Afgelopen seizoen degradeerde men uit de tweede klasse en ook in de derde klasse heeft men het moeilijk met een elfde plaats en slechts negen behaald epunten uit elf wedstrijden.


Spirit '30 laat in een verklaring op de eigen website weten:

Het bestuur van SC Spirit ‘30 en hoofdtrainer Peter Neuvel hebben in onderling overleg besloten om per direct uit elkaar te gaan.

Peter was bezig aan zijn tweede seizoen bij onze club en begon na de lastige corona periode waarin vele selectiespelers stopten. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de opstart van een nieuwe jonge selectie en we zijn hem daar zeer dankbaar voor. De laatste maanden was er echter sprake van tegenvallende prestaties en belandde Spirit in de degradatiezone.

Vanuit de spelersgroep bleek er te weinig vertrouwen om samen door te gaan en na een gesprek tussen de TC/bestuur en Peter is vervolgens besloten om afscheid van elkaar te nemen. Wij danken Peter voor zijn inzet het afgelopen anderhalf jaar en wensen hem heel veel succes in zijn verdere trainersloopbaan. Gekeken wordt om het trainen en coachen van het eerste team z.s.m. intern op te lossen.