HOOGKARSPEL - Spirit '30 presteert nog steeds uitstekend in de 2e Klasse A en verstevigde deze zondag de derde plaats door het op de negende plaats staande ZAP met 3-2 te verslaan. De thuisploeg maakte het nog spannend door in de slotfase een zeker lijkende voorsprong bijna uit handen gegeven, maar wist uiteindelijk met 3-2 te zegevieren.

Twintig minuten voor tijd zat de ploeg van Hans Valk namelijk op rozen. Maarten Smit bracht de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong. Na de rust werd keeper Devlin van den Bosch twee keer geklopt door Jordi Klompe waarvan de laatste van grote schoonheid was. Een treffer van Dietvors en een benutte penalty van Schouwvlieger, gevolgd door een rode kaart van Bakker zorgden nog voor een spannende slotfase, maar de thuisploeg trok de zege over de streep.