HEILOO - In de tweede klasse heeft Spartanen een punt over gehouden aan het uitduel bij HSV. In Heiloo was de ploeg van trainer/coach Jitze Bosma grote delen van de wedstrijd de betere ploeg, maar wist dit niet in winst om te zetten.

Na de overwinningen op Beemster en KFC begon Spartanen sterk aan de wedstrijd. In het eerste half uur hadden de gatsen een overwicht en wist het via vleugelaanvaller Guleed Afhakame enkele kansen te creëren. Doelman Indy Klamer was echter in vorm en wist zowel Afhakame als spits Joeri Zuiker van het scoren af te houden.

In het laatste half uur was het HSV dat meerdere kansen wist te creëren. Op dat moment keek de thuisploeg wel tegen een 0-1 achterstand aan. Nadat Klamer een schot van spits Zuiker onschadelijk had gemaakt bracht Dave Severins de stand met een lage schuiver op 0-1. Vanaf dat moment nam de gastheer het vijandige doel meermaals onder vuur. Zeven minuten na de openingstreffer trok de ploeg de stand al gelijk. Nadat een schot werd geblokt wist Jelle Stam de bal in het dak van het doel te schieten. Dit bleek tevens de eindstand.

HSV – Spartanen 1-1 (0-0)
62. 0-1 Dave Severins
69. 1-1 Jelle Stam

HSV: Klamer. Vogel (Apeldoorn/58), De By, Kaandorp, De Vré. Van Hekken (Bakker/77), De Zeeuw, Stam, Swart, Hafkamp (Van der Flier/86). Meijer.

Spartanen: Ebbelaar. Anema, Bakker, Koppes, Laan. Velzeboer, Langedijk (Osborne/67), Maarten Zuiker. Severins, Joeri Zuiker (Stam/69), Afhakame.