HOORN – Sonny Pronk vertrekt na één seizoen alweer bij Hollandia. De spits kent een sterk debuutjaar en dat is niet onopgemerkt gebleven en een vertrek lag dan ook in de lijn der verwachting. Pronk maakt komende zomer de overstap naar zaterdag Hoofdklasser Ajax.

Afgelopen zomer maakte Sonny Pronk de overstap van tweedeklasser West Frisia naar Hollandia. Met 24 doelpunten toonde de spits aan het niveau van de Hoofdklasse aan te kunnen. Het levert hem dus een transfer op naar de zaterdagamateurs van Ajax.

Stap vooruit
De Amsterdammers komen eveneens uit in de Hoofdklasse. En dus kiest de spits voor een vertrek naar een club van hetzelfde niveau. “Het is qua faciliteiten, accommodatie en training niet te vergelijken met Hollandia. Het is op alle vlakken een stap vooruit”, zegt Pronk over zijn keuze. “Er waren geruchten over interesse vanuit de Jupiler League of de tweede divisie, maar concreet werd het niet. Met Ajax heb ik een mooie en grote club gevonden en dus een mooie vervolgstap.”

Met Hollandia strijd Pronk dit seizoen voor een plek in de nacompetitie en mogelijk promotie naar de derde divisie. Datzelfde geldt voor Ajax. “Het is hun doelstelling om te promoveren. Als dat niet lukt dan gaan ze daar volgend seizoen voor”, vertelt de aanvaller. De kans dat Hollandia naar de derde divisie promoveert, en zijn nieuwe club in de Hoofdklasse blijft is mogelijk. “Die kans bestaat ja. Maar het is sowieso een hele mooie stap en een leuke ervaring.” vervolgt de 25 jarige Pronk.

Hele leuke groep
Dit seizoen hoopt de spits de dertig doelpunten te halen bij de club waar hij na dit seizoen dus vertrekt. Pronk: “Het is wel een echt hele leuke groep waar ik heb er een paar vrienden gemaakt en de trainersstaf is top. Dus ik ga het wel met pijn in mijn hart achterlaten.”

Boyd Mak
Naast Pronk maakt ook Boyd Mak de overstap naar een andere club. De linksback annex linker middenvelder vertrekt na dit seizoen naar het Purmerendse Purmersteijn, dat eveneens in de Hoofdklasse uitkomt. Mak is bezig aan zijn derde seizoen in het ‘Julianapark’.