HOORN – Na drie opeenvolgende nederlagen heeft SG West-Friesland weer een overwinning geboekt. De waterpoloërs waren in huis te sterk voor het Langedijkse De Reuring, 14-8.

Sg West-Friesland legde de basis voor de 14-8 overwinning in de eerste periode. Met aantrekkelijk spel, gecombineerd met een hoog tempo en opperste concentratie werd de periode afgesloten met een 6-1 voorsprong en daarmee mochten de bezoekers nog in de handen knijpen. Daarna hielden beide ploegen elkaar qua scoreverloop in evenwicht. ‘Dat kwam mede omdat de overtalsituaties bij ons niet goed werden uitgespeeld, want anders was wellicht het leed voor de Reuring niet te overzien geweest’, zei trainer/coach Ron Schoenmaker.

De derde en vierde periode bleken later een kopie te zijn van de eerste twee perioden. De Hoornse club domineerde en aanvallend kon de Reuring bijna geen vuist maken, want de Hoornse verdediging onder leiding van de sterk acterende Daan Kok gaf weinig tot geen kansen weg.

De stand liep op naar 12-5 en daarmee was de wedstrijd allang gespeeld. ‘Wij hoefden niet meer en de Reuring kon niet meer’, vervolgde Schoenmaker. Opvallend was aan Hoornse zijde dat er vijf verschillende spelers de doelpunten voor hun rekening namen. De eindstand werd daarmee 14-8. Het was een belangrijke overwinning voor SG West-Friesland, mede gezien de andere uitslagen.