HOORN – Tegen laagvlieger De Duinkikkers heeft SG West-Friesland goede zaken gedaan. De waterpoloërs wonnen in eigen huis en namen zo verder afstand van de onderste ploegen, 13-5.

‘Deze moet je winnen. Je slaat zo een gat met de onderste. En het is, zeker na vorige week, ook goed voor het vertrouwen’, had Ron Schoenmaker vooraf tegen zijn ploeg gezegd.

Met een goede conditie als wapen verwachtte de coach dat zijn ploeg naarmate de wedstrijd vorderde een gat zou kunnen slaan. Die voorspelling kwam uit, al ging het sneller dan verwacht. Via drie doelpunten van Bruun Beenker en één van Edwin Vlaar ging SG West-Friesland na de eerste periode al met 4-1 aan de leiding. In de volgende periode wist De Duinkikkers terug te komen tot 5-4, maar hierna liep de gastheer uit.

De vierde en laatste periode werd immers begonnen met een 8-4 tussenstand. Een voorsprong die werd vergroot door de thuisploeg. ‘Als je dit tempo speelt dan kunnen tegenstanders het tempo niet bijhouden’, aldus Schoenmaker. Met een 12-4 voorsprong koos de oefenmeester er voor om zijn ervaren krachten naar de kant te halen. De jeugd kreeg de kans. Voor de 17-jarige Jasper Vlaar een mooi moment, aangezien de jongeling zijn debuut maakte. ‘Dat verdiende hij op basis van zijn trainingsopkomst ook.’

Doelpunten: Bruun Beenker (6x), Bas Roozekrans (2x), Edwin Vlaar (2x), Koen Vriezen, Niels Duijn en Daan Kok.