SPANBROEK - SEW kreeg dit seizoen vaak de complimenten, maar won nog niet eenmaal. Op bezoek bij VVS '46 gebeurde dit wel in misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen. Het feit dat de Spanbroekers het duel met negen man eindigde werkte echter in het voordeel voor de ploeg van trainer Jeroen Slaager.


Het kantelpunt van de wedstrijd viel na een half uur spelen toen SEW een strafschop kreeg te nemen. Keeper Frank Appel keerde de inzet van Mitch Rekveld, maar omdat Frank Koenis te vroeg inliep mocht de penalty over en leverde het Koenis de tweede gele kaart op. Rekveld wist bij zijn tweede poging wel raak te schieten: 0-1.

SEW bleef ondanks het overtal in de tweede helft ternauwernood op de been, zelfs nadat keeper Appel ook met rood kon vertrekken. Hetgeen wel eens een lange schorsing kan opleveren voor Appel die eerder dit seizoen ook al vijf wedstrijden geschorst was. Met elf tegen negen hield SEW stand en trok de 0-1 over de streep.

SEW komt zodoende op vier punten en speelt zondag thuis tegen het eveneens laaggeklasseerde Texel '94. VVS '46 speelt dezelfde dag de immer beladen derby bij Grasshoppers in Hoogwoud.