NIBBIXWOUD - Nog maar een week geleden schreven wij op deze plaats dat de degradatie van SEW nog slechts een kwaestie van tijd was, maar deze zondag wist de ploeg van trainer Jeroen Slaager toch weer een strohalm te grijpen. In Nibbixwoud zorgde SEW voor een daverende verrassing door de nummer twee in de stand, JVC, met ruime cijfers terug te wijzen: 4-1.

In de eerste helft deden beide ploegen qua kansenverhouding weinig voor elkaar onder, maar toch was het de ploeg uit Julianadorp die de leiding nam door een treffer van Joeri van Klink. Doorgaans betekent een achterstand voor SEW een zekere nederlaag, maar het tweede bedrijf gaf een geheel ander beeld.

Gesteund door een stevige wind in de rug, maar ook door middels van enkele prima combinaties groeide SEW in de wedstrijd. Het leverde uiteindelijk twintig minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker op van Mitch Rekveld. Dit bracht wat tweeg, want vanaf toen was JVC het kwijt en groeinde het vertouwen bij de thuisploeg. Het leverde de thuisploeg nog eens drie doelpunten op van Stan Tol, Cristian Molenaar en Koen Aker.

De derde zege van het seizoen werd met luid gejuich ontvangen en ondanks dat de situatie van SEW nog steeds penibel is kan men op 16 april verder aan het vertouwen werken in de uitwedstrijd bij hekkensluiter Kleine Sluis. JVC moet voorlopig de tweede plaats aan Westfriezen laten en speelt over twee weken thuis tegen KFC.