NIBBIXWOUD - Westfriezen is koploper VIOS-W tot op twee punten genaderd na een 1-2 overwinning op het laaggeklasseerde SEW.

Een terechte overwinning al kwam de thuisploeg van trainer Jeroen Slaager in de eerste helft goed vor de dag zonder tot al teveel grote kansen te komen.

Na de rust was het overwicht duidelijk voor de gasten uit Zwaag en de openingstreffer viel na een ruim uur toen Tom Overtoom een rebound benutte nadat Pieter Koopman de vuisten van de sterk keepende Bommels had getest. Koopman gooide eigenhandig het duel in het slot door vlak voor tijd de 0-2 te maken. Toch wist SEW voor het eerst sinds 20 november het net weer eens te vinden toen Mitch Rekveld een strafschop er in twee instanties inschoot.