WARMENHUIZEN – SEW is er in de laatste competitiewedstrijd van 2018 niet in geslaagd om de koppositie te behouden. In een rechtstreekse confrontatie verloor het van VIOS W, 3-0.

Voor SEW was het alweer de derde keer dat het tegen een directe concurrent onderuit ging. Eerder verloor het van Westfriezen (0-1) en VVW (0-3). Ditmaal moest het haar meerdere erkennen in VIOS W, de ploeg die tot dusver pas eenmaal verloor.

In Warmenhuizen had VIOS W in de beginfase over geluk niets te klagen. Kay Broersen wilde de bal voorgeven, maar zag de bal achter doelman Luc Poland eindigen. Toen diezelfde Broersen negen minuten voor rust met het hoofd doel trof was de opdracht voor SEW duidelijk. Om als koploper de feestdagen in te gaan moesten er minimaal twee treffers worden gemaakt.

Hier slaagde het niet in. Na rust kwam het door een rode kaart bij de gastheer wel met een man meer, maar VIOS ging hier sterk mee om door het achterin dicht te houden. De keren dat SEW er door kwam waren de doelman of een handsbal spelbreker. Toen VIOS invaller Sam Bruin tien minuten voor tijd de 3-0 binnen kopte was het pleit definitief beslecht. Met als gevolg dat de ploeg uit Nibbixwoud het kalenderjaar afsluit met een tweede plek.