AMSTERDAM - VOC staat na gisteravond weer eerste in de eredivisie handbal voor dames. De landskampioen had in een inhaalduel in de slotfase net even meer over dan SEW: 36-27.

In de eerste helft deden de bezoekers goed mee met de Amsterdammers. Doelvrouw Cindy van Horssen, pas 17 jaar, en schutter Denise Mol hielden SEW lang in de wedstrijd. Van Horssen, eigenlijk nog A-junior, maar dit seizoen al doorgeschoven naar het 2e van SEW, stond voor het eerst in de basis en deed dat met verve.

Loïs van Vliet stond bij VOC op het wedstrijdformulier. Twee weken geleden werd de linkerhoekspeelster laat aan de WK-selectie toegevoegd. In twee wedstrijden op het wereldkampioenschap kwam Van Vliet in actie en scoorde daarin vijf keer. Teruggekeerd bij VOC vond zij driemaal het net.

Na 18-16 halverwege kon SEW tot 22-22 mee met de Amsterdammers. Daarna maakte VOC langzamerhand het verschil. Keepster Romy Verweij was na rust belangrijk voor de thuisploeg Rechteropbouwer Alieke van Maurik (acht doelpunten) en Daphne Luchies (zes) maakten namens VOC de meeste doelpunten. Bij SEW scoorden Denise Mol (10) de meeste treffers.

SEW, dat zevende staat, sluit zaterdag de eerste helft van de competitie af met een uitduel bij Volendam.