WOGNUM - In aanloop naar het Europese tweeluik tegen het Tsjechische Házená Kynžvart hebben de handbalsters van SEW het moraal weer wat opgekrikt. Tegen hekkensluiter E&O wist de ploeg van trainer Michael Vijverberg liefst veertig maal te scoren: 40-22.


En dat was een welkome opsteker voor de Westfriese handbalsters na enkele moeizame weken. Al snel ontnamen zij de gasten uit Drenthe dat er wat te halen viel in Wognum al hield men voor rust de schade nog redelijk beperkt: 18-15.

In de tweede helft gooide SEW echter alle schroom van zich af en wist binnen een kwartier de voorsprong uit te bouwen naar liefst veertien punten. Een hoofdrol was daarbij weggelegd voor hoekspeelster Leonie Heule die dit duel liefst negenmaal het net vond. De teller stopte uiteindelijk bij 40 treffers waardoor SEW nu met zes punten weer wat lucht heeft ten opzichte van de onderste plaatsen.

SEW speelt komende zaterdag voor de EHF-Cup eerst uit in Tsjechië tegen Házená Kynžvart. Een week later, op 18 november volgt de return in Wognum