KWINTSHEUL - De handbalsters van Westfriesland SEW hebben voor een daverende verrassing gezorgd door het sterker geachte Quintus over twee wedstrijden te verslaan. Na een 25-23 thuiszege won de ploeg van coach Arthur Langedijk ook in Kwintsheul (19-21). SEW treft in de halve finale van de titelstrijd nu regerend landskampioen VOC.

Van hekkensluiter tot titelkandidaat lijkt een sprookje waarin de SEW-handbalsters zijn beland, maar is toch echt werkelijkheid. Toch moest men in Kwintsheul even wakker geschud worden want de ploeg keek al rap tegen een 5-1 achterstand aan. Een time-out van Langedijk waarin hij keepster Annemarie van Kampen bracht betekende de ommekeer. De goalie, die langdurig blessureleed kende, liet zich direct gelden met een nauwkeurig pass op Riejanne Blaauw die vanuit de break scoorde en een aantal prima reddingen. Zo kon SEW bij de rust Quintus naderen tot op één doelpunt (9-8).

Ook in de tweede helft liet Van Kampen zich zien en na veertig minuten namen de blauwen bij 14-15 voor het eerst een voorsprong. Met name Zoë van Giersbergen en Britt Holster bleken op schot want beiden scoorden zes keer in deze wedstrijd. SEW gaf de voorsprong niet meer uit handen en Langedijk bracht zelfs keepster Alyssa Vriend tien minuten voor tijd weer terug voor Van Kampen. Na het laatste fluitsignaal, bij een 19-21 stand was de vreugde dan ook euforisch in het SEW-kamp dat nog steeds voor twee prijzen strijdt.

Dinsdag speelt de ploeg van Langedijk immers thuis in de kwartfinale van de beker tegen Volendam. Daarna volgt het tweeluik tegen VOC om een plaats in de finale om de landstitel. De andere halve finale gaat tussen VZV en Handbal Venlo.